Poradna Pleťové krémy


Autor: | Vloženo: 10.11.2015 000 19:09 | Témata: Poradna Pleťové krémy

Doba expirace

Dobrý den. 4.11.2015 jsem si koupila pleťový krém Dr. Honey ,kde bylo uvedeno, spotřebujte do 12/2015. Je možné tento krém prodávat za plnou cenu? Jaká je lhůta prodeje s návaznosti na dobu expirace. Děkuji

  • Shopeek.cz

    Shopeek.cz

    10. listopadu 2015

    Dobrý den, pokud je prodejce rozumný a u výrobku je předpoklad, že ho za 2 měsíce (tedy do konce expirace) zákazník nevypotřebuje, tak by takové zboží měl dát do výprodeje, slevit a na končící expiraci upozornit. Takto to děláme my. Nicméně prodejce nic v tomto případě neporušil.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Charming.cz

    Charming.cz

    11. listopadu 2015

    Dobrý den, paní Věrko,

    plně chápu vaše rozladění. Takovéto obchodování rozhodně není k zákazníkům fér.

    Prodejce může prodávat i prošlé zboží, pokud mu to etika dovolí. :( Zákazníci by jistě více ocenili, kdyby na tuto skutečnost upozornil, krém zlevnil a nechal rozhodnutí na Vás, že? Pokud jste krém zakoupila přes eshop, mohl ho prodejce obdržet od distributora s tímto datem spotřeby. prodejce v tom může být nevinně, ale v každém případě by Vás měl kontaktovat a domluvit se, zda ho budete chtít nebo by Vám měl nabídnout slevu byť ze své marže. Toto já osobně považuji za prozákaznický přístup a ke svým zákazníkům takto vždy přistupuji.

    Jestli jste krém zakoupila přes internet, pak máte 14 denní lhůtu na vrácení neotevřeného a nepoužitého zboží bez udání důvodu. Prodejce Vám musí vrátit částku za produkt i za poštovné (o poštovné si raději napište). ;)

    Osobně se ale domnívám, že se nemusíte obávat, i když krém nespotřebujete přesně v termínu. V krémech neprobíhají tak zběsilé chemické procesy jako třeba u mléčných výrobků, které by se po datu spotřeby už určitě používat neměly. ;)) Na obalu bývá označení, jak dlouho po otevření krém ještě vydrží (většinou 6, 12 nebo 18 měsíců) a tato lhůta se k datu spotřeby přičítá. Alespoň já i mí distributoři máme tuto zkušenost. Ještě se nám nestalo, aby se krém po datu spotřeby ihned kazil. ;)

    Ať už se rozhodnete jakkoli, přeji Vám, aby Vás tato zkušenost neodradila od nakupování svých oblíbených produktů ;)
    Přeji Vám pohodový den,

    Hana Lacyková za Charming.cz

    Ciťte se ve své kůži svěle... s Charming.cz!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.